top of page

Stress & Burn-Out 

Wat is stress?

Stress is een spanning in je lichaam die ontstaat wanneer je te vaak en te lang te maken hebt met externe prikkels. Je raakt uit balans.

Veel mensen ervaren stress, dat kan op meerdere gebieden, werk, privé, relatie, financieel, persoonlijk. Je ervaart lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, slechte nachtrust, nergens zin in, slechte concentratie, maag/darm klachten, hoofdpijn enz. je bent snel geïrriteerd en kunt emotioneel en mentaal niet veel hebben. Het word je allemaal teveel.

Stress kan leiden tot een burn-out wanneer je de oorzaak van deze stress niet aanpakt. Wanneer jij bewust wordt van wat jou stress geeft en hoe jij in deze situatie denkt en handelt, een stukje bewustwording, zul je bewuster omgaan met stress en helpt dit jou om anders te gaan handelen. De verandering zit in jezelf!                     

Er is een verschil tussen overspannenheid en burn-out. Het verschil zit hem in hoe lang en hoe intens iemand stress ervaart. Hoe sneller je stress aanpakt (preventief) hoe minder kans je hebt om een burn-out te krijgen. Wanneer je een burn-out hebt, is het in de eerste fase belangrijk dat je rust neemt, daarnaast helpt gedoseerd bewegen en de juiste begeleiding ook bij je herstel.

Tijdens deze coaching help ik jou om weer in balans te komen en je weer energiek te gaan voelen. Ik help je om naar jezelf te kijken en je valkuilen te gaan inzien en daarnaast ook je kwaliteiten te ontdekken, die je kunt inzetten. Je leert keuzes te maken vanuit je hart, je hebt meer zelfvertrouwen en ervaart meer plezier en rust in je leven.

 

 

Verlang jij naar balans en rust in je leven? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.

6F049EA1-7CA4-4040-BA40-E84909FBBC8B.jpeg
37A446CD-DA43-4163-A5A2-C6CB3D2C8646.jpeg
bottom of page